Zonnepanelen op het balkon | Sunet Solarpad

Selecteer uw Taal

Aanmelden / Inschrijven

Zonnepanelen balkon

Zonnepanelen balkon

Zonnepanelen balkon

Woont u in een appartement of huis zonder dak, dan is het installeren van zonnepanelen niet eenvoudig. Maar wat als wij u vertellen dat er een oplossing is: u kunt ook zonnepanelen op uw balkon of dakterras plaatsen om duurzame energie op te wekken. Deze zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren met een stekker en zijn flexibeler dan standaard zonnepanelen op het dak. Bij Sunet Solarpad koopt u zonnepanelen van hoge kwaliteit die gemakkelijk op uw balkon passen. Het bespaart u energiekosten en zorgt ervoor dat u kunt uitkijken naar een duurzame toekomst. Heeft u vragen of wilt u extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Voordelen van zonnepanelen op uw balkon?

Zonnepanelen op uw balkon plaatsen heeft verschillende voordelen. Onderstaand de belangrijkste voordelen:

  • • Ze zijn flexibel en gemakkelijk te installeren.
  • • Het is niet noodzakelijk om een professionele installateur in te schakelen.
  • • U hoeft geen toestemming te vragen aan de verhuurder of gemeente. Lees hier meer over op Rijksoverheid.
  • • Zonnepanelen op uw balkon of dakterras zijn uiterst geschikt voor kleinere ruimtes.
  • • Ze hebben geen impact op de esthetiek van het gebouw.
  • • Een zonnepaneel op uw balkon biedt u de mogelijkheid om op een duurzame manier energie op te wekken, wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.
  • • Door de hogere ligging van de panelen, wordt er minder schaduw opgeworpen door gebouwen of bomen, wat de efficiëntie van de panelen ten goede komt.
  • • U draagt bij aan een schonere en groene toekomst voor ons allemaal.

Opbrengsten van zonnepanelen op een balkon

Uitgaande van een rendement van rond de 80% zal het paneel op uw balkon of dakterras gemiddeld 528 kWh per jaar opwekken. De gemiddelde opbrengsten voor het plaatsen van zonnepanelen op balkons lopen sterk uiteen. Een aantal factoren dragen hieraan bij. Overweeg de volgende factoren:

Weeromstandigheden

Meer zonneschijn verhoogt de opbrengst in vergelijking met bewolkte of regenachtige dagen. Denk ook aan de schaduwen en wolken die er invloed op hebben.

Het seizoen

In de zomer is de zon sterker dan in de winter. Hierdoor kunt u tijdens de zomermaanden hogere opbrengsten verwachten.

Zonlicht en het aantal uren

De kans is groot dat u kunt profiteren van extra rendement. Dit is alleen het geval als het zonnepaneel onder een hellingshoek van circa 35 graden op het zuiden is gericht.

Kwaliteit en levensduur

Naarmate de zonnepanelen ouder worden, worden ze natuurlijk minder waardevol. Oftewel ze leveren dan minder op dan voorheen. Als de kwaliteit van de zonnepanelen hoger zijn, liggen de verwachte jaarlijkse opbrengsten uiteraard ook hoger.

Contact

Plug & Play

Wist u dat bij Sunet Solarpad zonnepanelen een Plug & Play bevatten? Dit zijn echter niet de standaard vaste zonnepanelen die u op uw dak kunt plaatsen. Met de Plug & Play oplossing van onze Solarpads is dit nog eenvoudiger geworden. Deze gaat van werking middels een stekker die direct is aangesloten op het stroomnetwerk. Kort gezegd: u plaatst de panelen zelf, stopt de stekker in het stopcontact en uw energie wordt meteen opgewekt. Voor dit systeem heeft u geen omvormer nodig, want elk zonnepaneel heeft zijn eigen ingebouwde omvormer, waardoor er direct stroom terug geleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Hierdoor hoeft u ook geen losse omvormer aan te schaffen. De zonnepanelen beschikken over een micro omvormer. Het is bij ons mogelijk om de Solarpads los te kopen of in een set van twee panelen. De kosten van een los paneel bedraagt ongeveer €650 euro. Indien u voor twee Plug & Play panelen wilt gaan, dan betaalt u €1200 euro. Deze gaan minimaal 25 jaar mee en daarbovenop krijgt u garantie van tien jaar.

Webshop

Waarom kiezen voor Sunet Solarpad

Door te kiezen voor Sunet Solarpad krijgt u niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ook producten met een lange levensduur. We bieden niet alleen duurzame producten aan, we produceren onze producten op een duurzame manier. Zo zijn onze Solarpads gemaakt van meer dan 95% recyclebare materialen zoals koper, aluminium en glas. Bovendien zijn onze producten RoHS- en WEEE-gecertificeerd, waardoor de beperkingen op gevaarlijke materialen en afval van elektrische en elektronische apparatuur worden versoepeld. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van onze producten. We hebben ook een mobiele applicatie waarmee u in de loop van de tijd kunt zien hoeveel energie u hebt bespaard en hoeveel uw CO2-uitstoot is verminderd. Bekijk hier ons aanbod.