SunetSolarpad

Selecteer uw Taal

Aanmelden / Inschrijven
BTW Terugvragen
Btw terugvragen voor zonnepanelen
U kunt 21% btw over de aanschaf van uw Solarpad terugvragen zoals andere zonnepanelen in 3 stappen.

Stap 1 – Verstuur het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’
U kunt het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ op beslastingdienst website downloaden. Vult het in en stuur het ingevulde formulier naar belastingdienst. Met dit formulier meldt u zich aan als ondernemers om een deel van de stroom leveren aan de energiemaatschappij en niet zelf direct gebruikt.

U mag twee brieven binnen 10 werkdagen verwachten. De ene brief is ‘Vaststelling belastingplicht’ dat u nodig heeft voor stap 2. Vervolgens krijgt u een brief met BTW-nummer, gebruikersnaam en wachtwoord.
Zorg dat factuur van de zonnepanelen en de energierekening op dezelfde naam staan.
Let op: Vraag de btw terug binnen 6 maanden na het jaar waarin u investeert in zonnepanelen.

Stap 2 – Geef uw rekeningnummer door
Login in met DigiD op Mijn Belastingdienst Zakelijk. U heeft de brief ‘Vaststelling belastingplicht’ nodig voor ‘Omzetbelastingnummer’. Wacht met doorgeven totdat u deze brief hebt gekregen.

Stap 3 – Vul uw btw-aangifte in
Vult u de btw-aangifte in via DigiD op Mijn Belastingdienst Zakelijk. U heeft de brieven in stap 1 nodig. U kunt ook een papieren aangifte krijgen via post dat u ook kunt invullen en sturen naar belastingdienst. Het kan even duren voordat uw aangifte klaarstaat.
Voor meer informatie over btw terugvragen, ga naar www.belastingdienst.nl

Hoe vraag ik btw terug voor zonnepanelen?
Als u al eerder btw teruggevraagd heeft, dit betekent dat u het formulier ’Opgaaf zonepaneelhouders’ al ingevuld heeft. Hierin hebt u aangegeven of u wilde meedoen aan de kleineondernemersregeling (KOR).
Als u hebt gekozen voor de KOR, u kunt geen btw meer terugvragen voor komend 3 jaar vanaf het jaar dat volgt op de aanschaf van uw zonnepanelen tenzij uw nieuwe zonnepanelen wordt gekocht in dezelfde jaar als die u btw teruggekregen ervan.
Als u hebt niet gekozen voor de KOR, dan doet u gewoon btw aangite. U geeft de btw aan die u moet betalen en vraagt u btw terug voor zonnepanelen.