Solarpad 380, Solarpad 760Wp Dual, Zonnepanelen met stekker, Plug&play Zonnepanelen, zonnepanelen plat dak, micro-omvormer

Selecteer uw Taal

Aanmelden / Inschrijven
0% btw-tarief voor zonnepanelen
Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning 0%. Als uw bedrijfspand ook deel uitmaakt van uw woning, hoeft u na deze datum geen btw te betalen voor nieuwe zonnepaneelinstallaties.
Voorwaarden van het 0% btw-tarief op zonnepanelen

Let op: zonnepaneleninstallaties op elk commercieel pand dat geen woning is, zijn nog steeds onderworpen aan 21% btw. Meer voorwaarden vindt u op deze pagina.

Wat betekent "op of bij een woning "? Een belangrijke voorwaarde voor het 0%-tarief is dat de panelen worden geïnstalleerd en geleverd op of bij een woning. U moet kunnen aantonen dat de zonnepanelen op of bij een woning zijn geïnstalleerd door de screenshoot met BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) te laten zien.

Dit houdt in:


Wat valt onder het 0%-tarief?


Wat valt niet onder het 0%-tarief?

Voor de volgende goederen en diensten blijft het btw-tarief van 21% gelden:


U wordt gevraagd te verklaren dat u in aanmerking komt voor het 0% BTW-tarief op de uitcheckpagina. Als u niet in aanmerking komt voor het 0% BTW-tarief, kunt u contact met ons opnemen via info@sunetwecom.

Bron: Btw-tarief zonnepanelen (belastingdienst.nl)