Mobiel zonnepaneel – Efficiënt en Flexibel | Sunet Solarpad

Selecteer uw Taal

Aanmelden / Inschrijven

Mobiel zonnepaneel

Mobiel zonnepaneel

Mobiel zonnepaneel

Zonnepanelen bieden veel voordelen, waaronder een lagere energierekening en een milieubewuste keuze om energie op te wekken. Er zijn al veel zonnepanelen op de daken van Nederlandse huishoudens te vinden. In sommige gevallen zijn zonnepanelen op het dak echter niet mogelijk of niet toegestaan. Kies daarom voor een mobiel zonnepaneel van Sunet Solarpad. Wij bieden u graag de makkelijke groene oplossing voor de toekomst, waarbij u binnen vijf minuten al kunt gaan besparen op uw energierekening.

Webshop

Wat is een mobiel zonnepaneel?

Een mobiel zonnepaneel is als het ware een te verplaatsen zonnepaneel. De mobiele zonnepanelen kunt u plaatsen op een vlakke ondergrond, waar veel zon schijnt. Deze wendbaarheid maakt het zonnepaneel mobiel; u kunt hem immers gemakkelijk loskoppelen en ergens mee naartoe nemen. U kunt hem gemakkelijk dus op een plek zetten, waar meer zon schijnt, of inzetten op plekken, waar geen aansluiting op het stroomnetwerk mogelijk is als het gecombineerd wordt met een accu batterij.

Voordelen van mobiele zonnepanelen

Het werken met mobiele zonnepanelen biedt zo zijn voordelen. Hieronder volgt een opsomming van de voornaamste voordelen:

  • • Het is een duurzame keuze.
  • • U maakt gebruik van een schone en milieubewuste vorm van energie.
  • • De mobiliteit zorgt ervoor dat u uw zonnepaneel ook mee kunt nemen als u bijvoorbeeld verhuist.
  • • Mobiele zonnepanelen krijgt u in allerlei maten, waardoor u een kleine kunt gebruiken om mobiele apparaten mee op te laden en grote varianten om uw camper mee van energie te voorzien.
  • • Altijd en overal stroom tot uw beschikking.
  • • Panelen zijn weersbestendig.

Werking van een mobiel zonnepaneel

In principe werkt een mobiel zonnepaneel hetzelfde als een traditioneel paneel. De zon schijnt op het paneel, dat bestaat uit zonnecellen. Deze cellen zetten de zonne-energie om naar elektriciteit. Het verschil tussen de beide panelen is echter dat bij een traditioneel zonnepaneel de stroom via de meterkast naar uw elektrische apparaten gestuurd wordt, waarbij een overschot aan stroom aan het elektriciteitsnetwerk terug geleverd wordt. Bij mobiele zonnepanelen wordt de stroom opgeslagen in een accu, mits deze aanwezig is bij het zonnepaneel, waardoor u de stroom op elk moment van de dag kunt gebruiken.

Contact

Onze mobiele zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten draagbare zonnepanelen. Welk type voor u geschikt is, is onder andere afhankelijk van waarvoor u het mobiele zonnepaneel wenst te gebruiken. Ons mobiel zonnepaneel van 220v wordt ook wel de plug and play zonnepaneel genoemd. Dit is een mobiel zonnepaneel, dat wel aangesloten wordt middels een stekker op het stroomnetwerk. Voor onze zonnepanelen met stekkers kunt u deze pagina bezoeken.

De gemiddelde opbrengst van mobiele zonnepanelen

Mobiele zonnepanelen hebben een lagere opbrengst dan traditionele zonnepanelen. Een traditioneel paneel zal tussen de 90 en 110 Kilowattuur per vierkante meter opwekken, terwijl een mobiel zonnepaneel slechts 40 Kilowattuur opwekt. Dit komt door de accu van het mobiele zonnepaneel als deze aanwezig is. Is deze volgeladen, dan stopt het draagbare paneel met opladen. Er kan immers niet meer energie opgeslagen worden dan in de accu past.

Webshop

De prijzen van een mobiel zonnepaneel

Wat een mobiel zonnepaneel u kost, is van meerdere factoren afhankelijk. Zo bepaalt het type draagbaar zonnepaneel wat u ervoor betaalt. Heeft u dus een groot mobiel paneel nodig voor een camper of boot op te laden of slechts een klein paneel om een powerbank op te laden? Bovendien bepalen factoren als merk, vermogen en opvouwbaarheid de prijs. Bij Sunet Solarpad kunt u een draagbaar paneel los kopen of in set, waarbij de set relatief gezien goedkoper is. Schaf hier onze Solarpad Dual aan.

Waarvoor is een mobiel zonnepaneel te gebruiken?

Wat is nu de meerwaarde van een mobiel zonnepaneel? Waarvoor zouden ze gebruikt kunnen worden? Draagbare zonnepanelen kunnen zoals al eerder benoemd werd gebruikt worden voor het opladen van campers tot het opladen van mobiele apparaten. Particuliere gebruikers kunnen bovendien deze mobiele zonnepanelen gebruiken op boten of (sta)caravans. Door bedrijven worden ze vaak ook ingezet om straatverlichting, praatpalen en informatieborden van energie te voorzien. Of ze worden door bedrijven verhuurd om bijvoorbeeld evenementen, zoals festivals, stroom te geven.

Webshop