Doe het zelf zonnepanelen | Sunet Solarpad

Selecteer uw Taal

Aanmelden / Inschrijven

Doe het zelf zonnepanelen

Doe het zelf zonnepanelen

Doe het zelf zonnepanelen

Overweegt u om zonnepanelen te installeren op uw huis? Maar passen de installatiekosten niet in het budget? Dan kan de optie voor doe het zelf zonnepanelen een geweldige mogelijkheid zijn voor u! Het zelf installeren van zonnepanelen kan niet alleen geld besparen, maar het kan ook een lonende ervaring zijn. Bij Sunet Solarpad koopt u snel en eenvoudig uw doe het zelf zonnepanelen. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen doe het zelf. Onze Solarpads zijn makkelijk te installeren en hebben een krachtig vermogen. Lees hier meer over deze vernuftige zonnepanelen . Realiseer een optimale opbrengst en een lage energierekening door voor Sunet Solarpad te kiezen.

Webshop

Wat zijn doe het zelf zonnepanelen?

Doe-het-zelf zonnepanelen zijn zonnepanelen die u zelf kunt installeren in of op uw huis. Ze worden meestal verkocht in sets, die alle componenten bevatten die u nodig heeft om de panelen te installeren. Deze setjes bevatten onder andere de zonnepanelen zelf, omvormers, montagesystemen en bekabeling. Zonnepanelen zelf doen installeren is in de basis heel eenvoudig, wanneer u een beetje verstand heeft van elektriciteit en installaties. U moet immers de panelen kunnen bevestigen aan het dak, elektrische bedrading aansluiten en de omvormer installeren. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, is het waarschijnlijk het beste om een professionele installateur in te schakelen om de klus te klaren. Bij Sunet vindt u echter doe het zelf zonnepanelen met een stekker. Lees hier meer over deze plug and play zonnepalen. U hoeft kortom geen installatie uit te voeren en niet het dak op. Ideaal en veilig dus.

Voordelen zonnepanelen doe het zelf

Het grote voordeel van doe-het-zelf zonnepanelen is dat u veel geld kunt besparen op de installatiekosten. Door de panelen zelf te installeren, betaalt u niet voor de arbeidskosten en montagekosten, die meestal worden betaald bij professionele installaties. Andere voordelen zijn:

  • • Lagere kosten: Do it yourself (DIY) zonnepanelen zijn goedkoper dan traditionele zonnepanelen.
  • • Leerervaring: Als u zelf zonnepanelen installeert, leert u veel over het systeem en hoe het werkt. Dit kan waardevolle kennis opleveren als u in de toekomst eventuele problemen wilt oplossen of uw zonnepanelen wilt uitbreiden.
  • • Wanneer u zelf zonnepanelen installeert, heeft u meer controle over het ontwerp en de plaatsing van de zonnepanelen. U kunt het systeem aanpassen aan uw specifieke behoeften en de beschikbare ruimte op uw dak.
  • • Als u zonnepanelen zelf installeert, weet u zeker dat er geen onnodige afvalstoffen worden geproduceerd.
  • • Zonnepanelen in het algemeen hebben als voordeel dat ze schone energie opwekken en ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Mogen zonnepanelen DIY geplaatst worden?

Bij het plaatsen van DIY zonnepanelen moet u altijd rekening houden met de wetten en regels omtrent bouwen. U kunt bij uw gemeente navraag doen of op de website van de overheid nalezen of de installatie van uw zonnepanelen doe het zelf vergunningsvrij geïnstalleerd mogen worden. Om een zonnepaneel vergunningsvrij te bouwen moet u over het algemeen er rekening mee houden dat het zonnepaneel een geheel moet vormen met uw dak en niet mag uitsteken en hinderen. Bij de DIY zonnepanelen van Sunet Solarpad hoeft u geen rekening te houden met een Omgevingsvergunning, aangezien deze compacte panelen passen binnen het Bouwbesluit en bovendien te verplaatsen zijn.

Bij Sunet Solarpad is een dergelijke uitgebreide installatie helemaal niet nodig, omdat wij werken met zonnepanelen met stekkers en ingebouwde micro omvormers. Steek uw zonnepaneel in het stopcontact in en begin direct met besparen. Nog simpeler, nog sneller en nog veiliger. Bekijk hier ons actuele assortiment van zonnepanelen met stekkers.

Installatie doe het zelf zonnepanelen

Het installeren van doe-het-zelf zonnepanelen kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste instructies en materialen kan het zeker worden gedaan. Hieronder volgen de basisstappen die u moet nemen om zonnepanelen zelf te installeren:

  • • Lagere kosten: Do it yourself (DIY) zonnepanelen zijn goedkoper dan traditionele zonnepanelen.
  • • Plan en ontwerp: Voordat u begint met de installatie, moet u een plan en ontwerp maken van het systeem. Dit omvat het bepalen van de grootte van het, de hoeveelheid energie die u wilt opwekken en het bepalen van de plaatsing van de zonnepanelen. Zorg ervoor dat u ook de lokale regelgeving en voorschriften raadpleegt om ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet.
  • • Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u naast uw set DIY zonnepanelen ook alle gereedschap heeft om de zonnepanelen te kunnen installeren, zoals boormachines en tangen.
  • • Nu kunt u de montagesystemen en de zonnepanelen installeren. Bevestig de montagesystemen op het dak en installeer de zonnepanelen op de montagesystemen. Zorg ervoor dat de afstand tussen de panelen en de randen van het dak correct is.
  • • Tot slot moet u het systeem inspecteren en in bedrijf stellen. Controleer de bedrading en alle verbindingen om er zeker van te zijn dat alles correct is aangesloten. Schakel vervolgens het systeem in en controleer de prestaties. Het is ook een goed idee om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Bij Sunet Solarpad is een dergelijke uitgebreide installatie helemaal niet nodig, omdat wij werken met zonnepanelen met stekkers en ingebouwde micro omvormers. Steek uw zonnepaneel in het stopcontact in en begin direct met besparen. Nog simpeler, nog sneller en nog veiliger.

Webshop

Wat kosten zonnepanelen DIY?

De kosten van doe het zelf zonnepanelen kunnen sterk variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het zonnepaneel, de kwaliteit van de componenten, en de totale capaciteit van het systeem. Onze Solarpads met 380 Wattpiek per paneel kosten €650 per stuk en in een duo pack €1199. Hierbij is inbegrepen: het paneel, micro-omvormer, een kabel van 5 meter en een stekker en gratis smart Cubie. De Cubie stuurt de prestatiegegevens van uw doe het zelf zonnepaneel door naar onze mobiele applicatie, waar u zelf het stroomverbruik handig kunt bijhouden.

Webshop